Senaste inläggen

fredag 30 januari 2009

Utmanad igen... av Ninni

Blev utmanad av Ninni att beskriva min hunds
· sätt och personlighet
· träning
· motor
· kamp
· uppfinningsrikedom
· råttfångartalang
· plus blogga senast tagna bilden (oavsett kvalitet)

Okej, here we go med Götängens Bonus Kasper, då:
Sätt och personlighet:
Positiv, glad och tillgiven; samtidigt egensinnig och med rätt stor integritet. Just nu är han extremgnällig, vilket han kan vara i perioder. Kan bara spekulera i att det har med granntikars löp att göra; kan inte låta bli att undra om en kastrering skulle hjälpa oss alla där. Är normalt en mycket aktiv herre, men ges tillfälle på sommaren att fläka ut sig och sola i en varm hörna så är det ju intressantare än att flänga runt. Om kvällarna kommer han gärna med nån leksak och vill lattja, men efter tio kan det vara mysigt att krypa ner under mattes fleecefilt i tevesoffan. Föredrar omväxling i matskålen, men vom och hjortben är rätt oslagbart.
Träning:
När det är något han gillar är han otroligt kul att träna med. Han har till exempel visat framfötterna vad gäller viltspår och agility, men även rallylydnad var rätt kul den gång vi provade det. Att bara gå och harva samma gamla lydnadsmoment är däremot inte hans melodi, något som också återspeglar sig i svårigheten att lära honom att gå fint i koppel. Men allt som rör sig och som innebär omväxling gillar han.
Motor:
På hans villkor; är det nåt kul har han motor och uthållighet, han orkar till exempel cykla långt, och en timmes agility är inga problem (mer än att han kanske går upp i varv alldeles för mycket). Är det nåt mindre kul har han absolut nolltolerans. Nosa kan han givetvis göra hur länge som helst...
Kamp:
Jajamensan, det är hur kul som helt att fajtas. Utom i skogen då, för där finns det inget som slår att bara få lukta på alla blommorna… Typ.
Uppfinningsrikedom:
Har ju inget att jämföra med, men han är nog relativt uppfinningsrik. Tar vi fram ett hundspel à la Nina Ottosson löser han problemet direkt. Han är rätt smart.
Råttfångartalang:
Nu bor vi ju inte riktigt på landet, så han har väl egentligen aldrig fått nån riktig chans. Men han skäms lite över att behöva erkänna att saldot på rått- och mussidan hittills är NOLL.

Den senast tagna bilden är från halv elva-tiden igårkväll i tevesoffan.
Jag skickar utmaningsbollen vidare till Tina, Enzo, Åsa, Benson och King & Pompe, så det inte bara blir gårdshundar. Intressant att se skillnaden på olika raser, tycker jag…

1 kommentar:

  1. Kul att läsa om Kasper! Hoppas vi ses på valpträffen nästa år!

    SvaraRadera