Senaste inläggen

tisdag 10 mars 2009

Äkta livsglädje i snöyran

Ja, fasiken, vad bra att vi passade på att cykla igår. Idag skulle det vara förenat med total livsfara. Plogbilarna kör för fullt, men det syns snart inte att de varit där.
En katastrof har inträffat här hemma: kaffemaskinen har definitivt gett sig. Igårkväll reagerade den inte på minsta startförsök, och varken positivt eller negativt straff hjälpte, ej heller negativ belöning. Så vad gör man?
Den är exakt fem år gammal och har körts intensivt här hemma, men vi tror ändå denna italienska kvalitetsmaskin har mer att ge, så så snart snöovädret medger ska den fraktas till Södermalm och inspekteras av kunnig reparatör. Tills dess?
Tog fram vårt utflyktskaffepulver, men det är bara för beige. Därför tog Kasper och jag en nödutflykt till Coop Forum och köpte en liten espressokanna som man värmer på spisen. Njuter just av första koppen. Lite mekigare, men gott. Denna kan man ju ha med sig i skogen på gasköket, så inget dåligt som inte har något gott med sig!
På hemvägen stannade jag vid Strawberry fields och lät Kasper rusa av sig lite av den värsta ystra snöglädjen. Den hunden var verkligen i sitt esse idag! Vi pulsade fram i en decimeter orörd nysnö medan flingorna fortsatte dala ner över oss. Mysigt avbrott innan jobbet nu väntar igen.

7 kommentarer:

  1. Tänk att en havererad kaffebryggare kan vålla såna besvär och huvudbry. Abstinens, månne? ;o)

    Vilken snö-chock det blev i morse! Halt, moddigt och knappt någon sikt att tala om! Verkar som om K & E är de enda som uppskattar allt detta vita!
    Själv hade jag hopp om våren i helgen, klafsade i leran runt hagarna hemmavid och spanade in videkissar
    Hur kunde det bli så här?!

    SvaraRadera
  2. Nu är det inte en simpel kaffe*bryggare*, utan en extravagant kaffe*MASKIN* vi pratar om! Aja, nu är du inne på känsligt område... ;)

    Min tandsköterska gillar också vädret, hon pratade glatt om skidor när jag träffade henne nyss. :( Jag å andra sidan försökte intressera henne för en springer till cykeln (hundägare). :)

    Du vet att jag har a) Bus&Lek-kurs och b) provviltspår i helgen, va? :O

    Alltså måste vädret hinna ångra sig tills dess...

    SvaraRadera
  3. Ah! Extra Vaganza..!
    ;o)
    Men, likväl, bryggare eller maskin - abstinensen infinner sig raskt oavsett muskedundrets etikett & då kan de mest underliga saker ske med det mänskliga sinnet...
    Du vet väl att det bästa sättet att få anarki på din arbetsplats är att demolera kaffemaskinen
    :o)

    SvaraRadera
  4. Anarkin på denna arbetsplats är nu kortsiktigt undanröjd med liten espressokokare.

    Än dröjer det nog tills vårbruken i trädgården kan ta fart. Vi lade förresten ned växthusprojektet.

    SvaraRadera
  5. Ja hundarna gillar vädret i alla fall. Ska det se ut så här i helgen så lär ni inte behöva någon hund för att följa spåren på kursen.

    SvaraRadera
  6. Näe... :(
    Men jag kollade just SMHI, som hävdar 4-5 plusgrader på lördag. Hoppas kan man ju alltid...

    SvaraRadera
  7. hahahah xD så kan de gå :D

    SvaraRadera