Senaste inläggen

torsdag 27 mars 2008

Cattlins kurs 4(8)


Har ingen träningsbild just nu, men den här är väl fin nog. Önskar att Kasper varit lika uppmärksam på mig och kursmomenten som han är på den här bilden...
Kursen gick så där mitt emellan. Vissa saker gjorde han ganska bra, exempelvis låg han ned minst ett halvdussin gånger. Att få en gårdshund att ligga på kallt underlag, på vissa ställen snötäckt, är inte alldeles enkelt, det vet nog de flesta gårdshundsägare. Han gillar också att hoppa, och även om vi missat att träna det hemma gick väl hoppningen ganska bra. Däremellan var han dock okontaktbar, ville bara gå och nosa på gräset och all den annars så goda korven och blodpuddingen var mindre intressant. Kämpade med följ, egentligen skulle vi träna läggande under gång, men det var för avancerat för honom där.
Våra hemläxor:
Läggande under gång - går så klart bättre inomhus, även om man inte kan anklaga honom för att vara snabbast i stan...
Hoppa ut - vi har byggt upp ett litet symboliskt hinder på två plastburkar och ett kvastskaft med en matskål med godis på andra sidan. Jag sätter honom på min vänstra sida och säger Hopp och han hoppar ut jättefint. När det är saker han gillar så är han otroligt lättlärd!
Ta apportbocken - här står vi lite och stampar. Han biter tag (bäst i den gula plastbocken, den i trä är han mer tveksam till) när jag håller i den, men släpper nästan genast. Jobbar nu på att sänka den längre och längre ned. Den gula har han tagit någon gång från golvet, men han håller bara någon sekund. Ska träna hållandet lite mer och försöka förlänga det några sekunder.
Hoppas att våra koner med mera ska anlända snart så att vi kan träna lite annat, som zickzack mellan koner och att springa in i ruta med en target placerad i bortre änden.

7 kommentarer:

  1. Njae, inte direkt, det finns ju klart mycket mer träningsvilliga hundar på plan. Men vi försöker vårt bästa i vår egen takt... ;)

    SvaraRadera
  2. Jo, det är kanon, Ni kan ju inte jämnföra er med ex en schäfer! Det händer också att Binkis är ojämn, just nu löper hon och man känner inte igen henne. Hon är låg och känslig, så träningen är minimal, bara sådant som är skoj och det går inte att belasta henne alls just nu.

    SvaraRadera
  3. jeg synes det er utroligt hvad du har kunnet lære kasper, han er jo dog kun 9 mdr gammel og stadig en hvalp, og dog

    noget tyder på at bardur nu er blevet teenager: han glemmer at gå spor, han vil hellere lette ben og se på fuglene,

    men jeg venter spændt på, om du kan lære kasper at tage apporten, det har jeg aldrig lykkedes med, mine gårdhunde vil helst ikke tage noget i munden, der ikke kan spises
    held og lykke med træningen

    SvaraRadera
  4. Vad snälla ni är, det känns inte som om vi har nått så långt alls. Men jag har ju ingen annan gårdshund att jämföra med...
    Beträffande apporten så har jag goda förhoppningar, för springer och hämtar vanliga leksaker och kommer in med gör han dagligen.
    Kasper har varit extra pipig de senaste dagarna, kan det finnas en löpttik i närheten?

    SvaraRadera
  5. Pratar vi apportbock eller apporter i spåret???

    SvaraRadera
  6. Åtminstone jag pratar apportbock. ;)

    SvaraRadera