Senaste inläggen

torsdag 13 mars 2008

Kasper miljötränar


Mitt på dagen träffade vi Enzo och de fick springa av sig lite extra. En kort stund stod de lugna och drack vatten sida vid sida ur en pöl. Då skulle man haft kameran med. I övrigt busade de runt. Kasper drog iväg alltför långt bort, men kom som tur var när jag ropade på honom. Testade att gömma mig, men då var Enzo snabbare att hitta mig än Kasper var.


Pratade ju med VaBK-instruktören härom dagen om mer miljöträning, så ikväll åkte vi till klubbens torsdagsträning på appellplanen. Kom lite tidigt, så det vara bara ett par hundar där. De stod och snackade vid sidan, så jag gick direkt ut på planen och lät Kasper nosa och tränade kontakt och lite enkla saker som sitt och backa.

Efter en stund fick jag hjälp av kvällens tränare med koppelgåendet. Jättebra tips som fick oss att komma vidare! Har läst tidigare om att gå åt andra hållet när hunden drar i kopplet, och har testat det med stor frustration som följd hos oss båda. Nu först trillande poletten ned - man ska inte vänta tills hunden är framme i koppeländen, utan vika av när hunden är bredvid en! Vilken wow-känsla när det fungerade! Sen tog tränaren fram koner och ställde ut ganska tätt, och vi började snirkla. I början missade Kasper ofta en kon, men han blev mer och mer lyhörd för hur jag gick, kom närmare mig. Tränaren började säga Bra, varpå jag klickade och belönade. Precis som vi ska göra hos Cattlin nästa gång. Det gick verkligen kanonbra och tränaren tyckte också att vi avancerade. Känns så skönt när det äntligen börjar fungera!

När vi tröttnat på detta gick jag bort och lyssnade lite på apportsnack, och vi kikade på hundar som tränade ruta. Båda sakerna är sånt vi nosade på hos Cattlin sist, och det var kul att se hur hundar som kommit längre i sin träning betedde sig. Det blev enklare att förstå åt vilket håll vi siktar hos Cattlin. Kasper fick då sitta och titta på de andra hundarna. Lite gnälligt, men på det hela taget skötte han sig fint. Så snart det kom nya hundar blev han genast mer orolig och ville dit, men inget jätteproblem.

1 kommentar: