Senaste inläggen

lördag 1 mars 2008

Kasper i stor hundklunga

Idag var vi på stoooor hundpromenad i Upplands Väsby. Det småregnade hela tiden och ängarna var plaskblöta, men vad gjorde det?
Kasper var i sitt esse (drog ordentligt i kopplet) den första stunden, innan alla 20-22 (min uppskattning) hundarna i olika storlekar från yorkshireterrier och papillon till schäfer och riesenschnauzer släpptes lösa på ängen.
Några av inkallningarna var lite svåra att få till - det var ju så oerhört kul och många hundar att bekanta sig med - men några gånger gick det riktigt bra. En av hundarn, en engelsk springer spaniel, kände vi lite sen VaBK:s promenader, men annars tror jag att hans favoriter blev den 6-åriga grå kortklippta riesenschnauzern och kanske en av de superfina långhåriga schäfrarna. Märker att han ofta dras till de stora hundarna när han får välja, även om han lekte en del med nån terrier och en JR också. En tibetansk terrier var också rätt kul.
Tyvärr inga bilder, men det var mäktigt när alla människor och hundar rörde sig över fälten i samma riktning.
Lite rörigt några gånger var det, med ett par smågruff. Inget som Kasper var inblandad i, som tur var. En gång var han på väg åt gruffhållet, men jag fick honom att ändra riktning. (Puh.) Med på turen fanns en hanhundsaggressiv svensk lapphund, och trots att jag försökte styra Kasper bort från honom hela tiden (lapphunden var den enda som gick i långlina) var han framme och nosade nån gång. Det gick bra det med.
Imorgon är det sista kurstillfället i Steg 1 hos Eva i Frösunda. På måndag startar sen Allmänlydnad hos VaBK - teoripass utan hund - och på tisdag börjar Fortsättningskursen med klicker hos Cattlin. Wow, intensivt, men ska bli kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar