Senaste inläggen

lördag 9 februari 2008

Kursdag 1 av 4

Kursdag 1 av 4
Kasper uppförde sig som en ligist. Säkert mitt eget fel, för jag hade med förra kursen i färskt minne (då han alltid var totalt slut efter 50 minuter, och nu skulle kursen vara 3 timmar!) underlåtit att rasta honom så mycket på förmiddagen, med påföljd att han var överaktiv klockan tolv. Ska inte göra om det misstaget nästa gång. Visst kan han vara superjobbig med koppeldragande, nosande och intresserad av hundar, men det här var sämsta tänkbara uppförande. Gånger två.
Vad fick vi göra, då? Allt gick ut på kontakt. Vi gick tillsammans, vände upp mellan varann, stod i halvcirklar och linjer så hundarna en i taget fick gå förbi. Hela tiden prata med ljus röst (eller mörk, vilket behövde rätt ofta i mitt fall. Börjar bli hes nu.)
Vi backade med utsträckt godishand i syfte att hunden skulle gå rakt framför oss. Svårt att få till det utan att han gick snett. Något jag måste öva mycket till nästa gång.Vi lekte tussleken och så lärde Eva oss att vi kunde vända upp med hunden på vänster sida när han höll fast grepp i tussen och gå med honom i fin position. Kasper var där lite småskuttig och gick inte direkt fint, men det kändes som det hade potential, ska öva även detta massor i veckan. Sen skulle vi i halv- eller helgrupp (sju hundar) gå in mot mitten av en cirkel, sen själva backa ut pratandes ljust med hundarna och locka med godis, men utan att dra i kopplet, och få hundarna med oss. Detta gjorde Kasper jättebra! Bara en gång han ville pussa lite på engelska bulldoggen/mastiffen som hastigast, och det får man ju förstå, så söt som han var. ;)
Enzo skötte sig jättefint hela kurspasset. Varför kan inte Kasper titta och lära?
När vi kom hen var vi slut, Kasper somnade men jag var tvungen att sätta mig och jobba.
Kvällspromenaden var inte alls lika hemsk som kurspasset - han drog ibland, men inte så katastrofalt mycket. Å andra sidan fanns inga hundar i närheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar