Senaste inläggen

tisdag 26 februari 2008

Kasper börjar gå bättre

Igår kväll var vi på hundpromenad med ett gäng från brukshundsklubben. Där brukar Kasper dra som en besatt för alla hundar är ju så intressanta, men igår betedde han sig riktigt civiliserat trots tiotalet hundar. Visst fick jag morra på honom en del när han försökte sticka framför, och hålla i kort koppel i början, men ack vilken skillnad från första gången vi var med för en eller två månader sen.
Sen fick alla hundarna leka fritt en kort stund i en tom fårhage - wow, vilket rejs! Efter det kunde jag ha honom i slakt koppel. Vilken känsla!

I lördags var vi på en annan hundträff, med den vita herdehunden Achilles och rottisen Feie. Ska se om vi kan få några bilder därifrån. Kanonväder hade vi. Kasper ville hela tiden nosa och rida på Feie, som är kastrerad, men Achilles skyddade henne från ligistens angrepp. Kasper fick sig några rejäla tillsägningar, bara nyttigt för honom. Han och Achilles sprang otroligt fint ihop däremellan.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Vad mysigt att vara med så i en klubb.Vi funderar också på att gå med i en brukshundsklubb lite längre fram. Just att hålla ihop med hundarna är ju en så bra social träning samtidigt som de får stimulans.
    Att våra små?? liv få gå i hårda skolan mellan varven är nog nyttigt så de kan läsa av farligare situationer framöver är ju tvunget men jag är nog lite för harig och väljer nog att skydda lite grann fast jag vet att det är fel.Har t o m lyft upp Hippi som är det dummaste man kan göra fast det var en ren reflex.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Lyfte upp gjorde nog jag också några gånger när Kasper var riktigt liten. Minns att jag satt med honom i famnen medan han i sin takt fick nosa på nån ny bekanting, sen fick han hoppa ner när han kände för det.
    Men han är så otroligt stor och framåt nu jämfört med då. De här hundpromenaderna behöver man förresten inte ens vara medlem för att gå med på häruppe, de ser det som en inkörsport till klubben och att alla hundägare i trakten vinner på om hundarna är vana att träffa och umgås med andra hundar. Gratis är det också. Tyvärr är det ju inte alla som dyker upp, trots det...

    SvaraRadera