Senaste inläggen

onsdag 27 februari 2008

Kasper är inte alltid så kaxig

Ett par bilder från i lördags då vi hade strålande sol och träffade ett par andra hundar vid Rösjön i Täby.
Tack till den vita herdehunden Achilles husse för att han skickat mig bilderna. Här lyckades jag få den annars helvilda Kasper att sitta still någon minut för ett gruppfoto med rottweilern Feie, vita herdehunden Achilles och gårdisen Kasper.
Visst var han duktig? Annars ägnade han mesta tiden åt att nosa den kastrerade tiken Feie i baken och försöka jucka, allt medan Achilles strängt sade ifrån och skyddade tiken.
Igår var vi hos veterinären för att ta blodprov för att kontrollera om rabiesvaccineringarna tagit som de ska. Oj, vad Kasper var ynklig då. Gnällde hela tiden, oavsett om nålen stacks in eller vi bara stod och pratade. Han tyckte så synd om sig själv. Mycket värre än att busa med storhundar, tycker han. Passade på att väga honom på veterinärvågen, som visade 7,3 kilo.
Nu är det bara att vänta en vecka och hålla tummarna för att allt gått vägen med rabiesvaccinet.

4 kommentarer:

  1. vilket härligt gäng! och väldigt snygg Kasper!

    SvaraRadera
  2. Tack! Jo, vi tycker han är fin, även om galoppbilden får honom att se lite vild ut. ;)

    SvaraRadera
  3. Kasper äger....Helmysiga bilder!

    Räcker det med ett blodprov nu för att se om det räcker med antikroppar?

    Har hört att det kommer att bli gott om fästingar i år och ser inte fram emot det. En fördel är ju att hon är vit så de små krypen syns lättare!Har du några husmorsknep. Har hört att vitlök och rosmarinvatten ska fungera ?

    SvaraRadera
  4. Ja, en hel liten flaska med blod tog de... Det skickas nånstans på analys, så nu väntar vi bara. 1000 kr kostar den analysen, så man hoppas ju att allt gått bra.

    Har hittills ingen hunderfarenhet av fästingar. Kasper kom ju till oss i mitten av augusti och resten av sommaren drababdes han inte av några fästingar. Tyvärr lär vi väl inte slippa undan den här säsongen... vet inte, finns ju massor av medel, men man kan väl kanske börja med de mindre starka och se hur de hjälper? Kasper är ju också mest vit, vi har nog tur där. Då kanske man kan hitta en del innan de hunnit sätta sig fast... Svårare med en svart hund, helt klart.

    SvaraRadera