Senaste inläggen

söndag 9 augusti 2009

1:a i rörligt viltspår öppen klass!

Tjoho, vad jag är glad!

Kasper tog sin första 1: i öppen klass viltspår idag, rörligt prov. Vi var tidigt på plats och åkte ut i skogen före utsatt tid. Jättebra, för idag lär det bli lika varmt som igår. Labradoren Sunnie gick först och klarade sig galant på 17 min. Sen var det vår tur. Kasper var het i skogen som vanligt, men spårade noggrant. Rätt var det var började han bete sig annorlunda, hetsigare, liksom skuttade fram. Då sade jag till domaren att han gått ut och hittat färskspår, och tack vare det var det okej att jag kallade tillbaka honom och satte honom på spåret igen.
Han gjorde en ringning och hittade flera andra viltspår utmed vägen, men alla var lika lätta att se.
Han satt fast och fint vid min sida vid skottet, ryckte bara till en aning och fotsatte sitta fint medan vi väntade ut röken. Sen var det bara raka spåret fram till skanken, och efter 18 minuter var första-resultatet klart.

Så kul, nu hoppas vi bara på det ordinarie provet 6 september, har inte fått bekräftelse på det än. Men Sunnies matte hade hört att det var 100 (ugh) anmälningar och att alla skulle få delta. Snacka vilken organisation som krävs, och vilka marker som kan hantera denna mängd!

Nåja, skulle det inte gå vägen med detta prov av något skäl så har dreverklubben, som dagens domare tillhör, fasta prov de 4 sista dagarna i varje månad, så då kan jag anmäla oss till ett sådant istället. Vi får avvakta och se, första delmomentet är iallafall avklarat i öppen klass.

7 kommentarer:

  1. GRATTIS till er bägge!
    F*n vad ni är bra!!!
    // Anna & Enzo

    SvaraRadera
  2. Grattis! Va ni är duktiga och jättebra att kunna läsa sin hund så bra.

    SvaraRadera
  3. Grattis till ett toppenfint resultat!

    Åsa m. flock

    SvaraRadera
  4. Hej. Vad duktiga ni är som jobbar på. Grattis Grattis till ett bra team som ni är. Mvh Marika & Robert Lindelöf från kennel Kitenga

    SvaraRadera
  5. Grattis!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Tack alla, vi är väldigt glada oh Kasper har fått ett välförtjänt hjortben att gå loss på. ;)

    SvaraRadera
  7. aj hvor flot

    hilsen jenni

    SvaraRadera