Senaste inläggen

fredag 31 december 2010

Labrador som vakthund

Vi hade precis nattat hundarna runt tolvsnåret och gått upp på övervåningen. Några minuter senare hörs ett mörkt dovt skall från bottenvåningen. Någon halv minut senare bekräftar Kasper med sin ljusare stämma.

Rolf tittade ut genom fönstret, men såg inget. Nån gång i samma veva konstaterade han att det kommit ett par cm snö på bilen sedan vi varit ute med den mitt på dagen.

Nu på morgonen gick han så ut för att hämta in morgontidningen och ser att bildörren står öppen. Någon har sopat bort snö från förardörren och halva framrutan. Det var inte bortsopat när Rolf tittade ut genom fönstret. Inne i bilen har någon rotat runt i handskfacket utan att ha tagit något. Enda skadan verkar vara att man försökt dra loss knappen till det Nokia-handsfreeset som ändå slutat fungera. Gps:en, som bara sitter med sugpropp i vindrutan, är kvar, liksom några cd-skivor.

Kanske är det tack vare Lakrits inget mer hände? Bilen står kvar och allt verkar intakt. Vet inte varför billarmet inte ljöd, vi får testa det lite närmare idag så att det inte har slutat att fungera.

3 kommentarer:

  1. Väldigt obehagligt. Och nästan ännu mer underligt.
    Har försökt trigga igång billarmet idag utan att lyckas, får låta verkstaden undersöka det.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt med bilinbrottet, sådant medför ju alltid en massa jobb. Verkligen tur att GPS:en fanns kvar! Två saker att lära sig av detta:
    1. Lämna aldrig värdesaker i bilen.
    2. Lita alltid på din hund.

    GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
  3. Fast i det här fallet inget jobb... dörren var inte uppbruten, vilket tyder på att låstryckningen inte tog (den är inte hundraprocentig), och inget var taget som vi kan upptäcka. Men någon har rumsterat om och tagit sönder något som redan var trasigt ...
    Det är helskumt ...
    Kasper kan man inte riktigt lita på, han kan skälla om vissa hundar passerar eller om han ser nåt ljussken genom nåt fönster eller så. Litar mer på Lakrits, faktiskt. Och det var han som boffade först igår natt.

    Gott nytt år!

    SvaraRadera