Senaste inläggen

torsdag 16 december 2010

Kycklingleverkex


Ett garanterat fettsnålt alternativ till Kasper. Visst ser det ut som godaste julgodiset?


Kycklingleverkex

500 g kycklinglever
2 dl kornkross                     kan bytas ut mot havrekross 
2 dl havregryn                     eller liknande
2 dl vatten
4 msk maizena

Mixa en påse fryst kycklinglever i köksmaskin eller med mixerstav.
Rör i kross och havregryn, maizenamjöl och vatten till samma konsistens som tjock sockerkakssmet. Måtten ovan är att betrakta som ungefärliga.

Bred ut på bakplåt ca 1cm tjockt och grädda i ca 180 grader i ca 30 minuter.

Skär bitar i önskad storlek, och behåll i detta skick om du vill ha en ”frolic-konsistens”
Dessa bör dock frysas i portioner då de inte är hållbara så länge.
Blir krispiga på ytan men mjuka inuti.

Bättre hållbarhet får du om du breder ut bitarna igen på plåten och torkar på lägsta ugnsvärme med ugnsluckan på glänt. Jag körde mina ca 45 minuter till, det beror på hur hårda man vill ha dem. Ju hårdare, desto bättre hållbarhet. Förvara i burk med tättslutande lock.

3 kommentarer:

  1. Ja, nu efter att hundarna godkänt kexen kan jag ju lägga upp det.
    Kommer inom kort. :)

    SvaraRadera
  2. Kanonbra recept! Ska testas! Janos älskar kycklinglever;-)

    SvaraRadera