Senaste inläggen

fredag 29 januari 2010

Aza har valpat

För den som gillar att kika på nyfödda gårdshundsvalpar så valpade Kaspers halvsyster igår natt. Resultat: tre hanar, en tik, plus en hane som inte klarade sig. Vi önskar H-kullen lycka till i världen.

Igår hade vi den mest fantastiska vinterdag man kan tänka sig! Först gick jag en långpromenad med Kasper, kom hem lyrisk och erbjöd mig att åka och hämta dem nånstans om husse och Kasper ville ut och gå. De fick gå så långt de mäktade med vinden i ryggen. Inte för att det blåste så mycket, men ändå. Det är skönt att gå och veta att man inte behöver tänka på att gå tillbaka. Så de satte av, gick via Harlösa kyrka och så plockade jag upp dem nere i byn. Kasper fick alltså dubbla långpromenader. Sen var han rätt nöjd den dagen.

Det var så fint att mina tankar gick mot barndomens spark. Har inte satt en fot på en på hur många år som helst, men nu skulle en spark verkligen göra sig på bondens lilla väg med Kasper dragandes framför. Tyvärr hör sparkar till sällsyntheterna i Skåne, så det får förbli en dröm. Några bilder iallafall för att visa hur vackert det var.


Vårt hus i bakgrunden.

Traktorkonst.

Oändliga vidder.

Här har husse lyckats fånga en av alla rovfåglar på bild.

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder!

    Ja, det är mäktigt med barn och uppleva deras utveckling och upptåg.
    Lycka och stolthet! Kärlek!
    Barn och hundar är en oslagbar kombination, alla denna kärlek och omtanke. Det är fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder! Hur länge stannar ni i Skåne?

    SvaraRadera
  3. Connie: vi blir kvar ca en månad till, hoppas få se lite skånsk mörkbrun mylla också innan vi reser hem. Men just nu ser det bara vitt ut... ;)

    SvaraRadera