Senaste inläggen

tisdag 6 maj 2008

Handlingkurs hos Cattlin del 2(5)

Mums, vilken god grisfot matte hade med från Valdemarsvik.
Förra veckan började vi ringträning hos Cattlin. Då var vi tre hundar, en lapphund, en pudel och så Kasper. Båda de andra hundarna var lite reserverade och domarens visitering ses som det största problemet. Kasper har motsatt problem, han har svårt att stå still och när en domare kommer vill han gärna slicka den personen i ansiktet. Vi fick order att främst träna Stå i veckan.

Så ikväll var det dags igen. Vi har ju inte hunnit träna så mycket eftersom vi varit bortresta, men lite har det blivit. Både träna på att ha utställningskoppel (snöre snarast) på sig och att stå. Ikväll uteblev lapphunden, men istället var gårdshunden Asta där, även hon av det skyggare slaget. Kasper blev allt bättre under lektionens gång på att stå. Det visade sig att om vi distanserade oss mer från honom och inte böjde oss ned så gick det bättre att hålla honom lugn. Nedböjning tolkar han som kontakt och ska då hoppa, slicka i ansiktet osv. Fortfarande står han lite åt vilket håll som helst, men kan nu emellanåt stå still någon minut trots passerande hundar.
Jag funderar på att skaffa en bur, men en ren utställningsbur känns fånigt, eftersom vi säkert bara kommer att ställa ut en eller ett par gånger. Nä, det får bli en man kan flyga med också. Det fåniga är att Medium verkar vara på gränsen för låg i tak om man ska följa alla mätregler, och att köpa en Large för en gårdshund känns ju lite löjligt. Nå, vi får se hur det blir.

2 kommentarer:

  1. hej kasper

    selvfølgelig kommer du at udstille mere end en gang, når først du får prøvet så....
    og transportkasse large er nok den bedre slags, så kan den også bruges til at sove i
    og så skal en gårdhund være livlig og glad, det dømmer dommerne højt for, selvom han ikke står stille så længe ad gangen
    jenni

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju en bra bieffekt om han kan sova i den, tex. om vi är på resa, övernattar hos bekanta osv. Jo, livlig och glad är han ju, det gäller att dämpa lagom...
    Det ska bli spännande att se vad de tycker om honom.

    SvaraRadera