Senaste inläggen

torsdag 9 augusti 2012

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Så kan man sammanfatta gårdagens Wij-träning. Vi var ett gäng tappra som dök upp trots regnet och togs emot av Anita och Jörgen. Även en valpköpare var på plats och kikade på hur framtiden för hennes telning skulle komma att se ut. Kul!
För Lakrits del var jag nyfiken på att se om han denna gång skulle ta en dirigering ut till förrförra veckans ställe utan föregående visning. En helt dold dirigering mot gammal minnesbild, alltså.
Jo, han gick i. Jag fick stötta honom ett par gånger i igången och lite krokigt blev det in mot vasskanten, men han visste ändå vad det var matte ville att han skulle göra. Och när han väl kom ut på blankvatten var det ingen tvekan. När han hade fem–sex meter kvar såg han den gröna dummien och plockade in den hur fint som helst.
Efter en paus gjorde vi om samma sak, fast från kanothålet istället för från stranden. Här var det mer action direkt. Stället är mer inramat av vass och jag tror att det blir tydligare vad man ska göra – simma rakt ut mellan vassruggarna. Det kändes verkligen bra.
Nästa steg var att testa exakt samma sak från den högra igången. Här blir det lite längre distans till belöningen, och han har inte gått i härifrån denna sommar iallafall, så det var helt nytt. Nu fanns Anitas båt därute som stödpunkt, vilket nog underlättade för honom. Lite tvekan här med, men efter ett par uppmuntrande Ut kom han förbi vassen ut på blankvatten. När han hade simmat en bit hjälpte Anita honom genom att kasta en belöningsdummy. Han kom fin tillbaka in i samma hål som han simmat ut genom.
Ny paus och sen avslutade vi med en rolig skjutapport från samma högerställe med vitt ägg som gick ända bort till vasskanten och lade sig fint och guppade tydligt synlig. Det här är ju kul, tycker Lakrits, och hoppade i med konfidens och simmade målmedvetet hela vägen ut. Det blev en bra avslutande minnesbild av denna plats och hur skojigt man kan ha här.
Det blev troligen sista gången på Wij för säsongen för vår del, om inte oktober blir en synnerligen varm och trevlig månad. Och trots allt regnet höll vi modet uppe allihop. Det är klart, Jörgen muttrade lite om OS. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar