Senaste inläggen

tisdag 14 augusti 2012

Utan tövan

Ett jättekort inlägg, måste packa. Men idag var vi vid Lillsjön igen. Mona hade med sig liten gummibåt och rodde ut med dummies till två ställen. Dessutom lade jag ut på vanliga gyttjestället och Annika grejade en  dirigeringsfyrkant.  Med var också Carina med en golden. Idag blåste det för omväxlings skull från höger.
Vi började med gyttjestället åt höger och dirigeringsfyrkanten. Att skicka genom vassen gick bra. Nästa skick dirigerade jag först rakt ut, sen höger. Då märktes det att hans förväntan var att få en boll kastade över huvudet, så det var ju bra att jag hade en annan plan. Efter lite tjatande om Höger hajade han vinken och tog sen snabbt in den när han begripit planen.

Sen var det intressant att se om Lakrits grejade dirigeringen ända ut till den lilla ön bortom näckrosorna. Han hade fått vara med och titta medan båten roddes omkring, så han hade ju ett hum. Men ingen var kvar därute, så det var bara att skicka och hoppas.
Och vilken igång – helt utan tövan! Sen peppade jag med en del Ut medan han kämpade sig fram i vegetationen. Han kom lite för långt åt höger och simmade förbi, men jag lyckades dirigera tillbaka honom och efter lite trixande tog han en apport där! Kanon!

Mot slutet tog han en till där borta. Medan de andra höll på med sina telningar gick vi upp och gjorde ett närsök som Annika lagt ut på land. Där kunde han ju hållit sig lite tajtare, absolut nåt vi kan fila på i Frankrike.

Sen simmade Lakrits ut till vassruggen ungefär halvvägs ut i sjön, kanske aningen kortare avstånd än till ön, men mindre distinkt område. Även här hamnade han lite mycket åt höger, men lyssnade bra och var snart på rätt ställe. Nästa skick ut dit gick mycket rakare.
Både Mona och Carina fick ro ut för att hjälpa sina hundar, och båten började läcka luft. Här är Carina på väg tillbaka, svårt att ro när båten börjar se ut som en banan!

Stort tack för sista vattenträningen för vår del på ett tag. Lakrits har gjort gigantiska framsteg, särskilt med ihoppen, som nu är riktigt frejdiga även på ganska dolda dirigeringar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar