Senaste inläggen

torsdag 16 augusti 2012

Resan har börjat


2012-08-15

Vi åkte hemifrån på utsatt tid vid 9 och hade enligt gps:en 5 timmar till övers förutom restiden innan vi behövde vara framme vid färjan i Trelleborg.

Det kändes ju lite väl lyxigt, men vi spenderade dessa timmar väl: en halvtimme med medhavt fika och hundpromenad vid Klinga, lunch på Max i södra Jönköping med efterföljande hundpromenad längs en cykelbana, hundrastning med bad och spring i skog i Götafors det absolut bästa stället att stanna och rasta hund på väg söderut i landet och sen en kort fika i Bjärnum. När vi så kom till Trelleborg var klockan halv sju. Hundarna fick mat på parkeringen och sen en promenad längs den palmförsedda Hamngatan. Lakrits skällde ut statyn Längtan, reste ragg och allt. Tyvärr fanns det en blomplantering i vägen så jag kunde inte gå fram och gulla med statyn. Jag matade i alla fall med godis tills han lugnat ner sig. Vi får ta och hitta fler statyer i de städer vi passerar, så han vänjer sig vid sådana. Förraskällstatyn var ju Heliga Birgitta i Rimbotrakten, där han också var riktigt rädd.

När hundarna var tillbakalämnade i bilen letade vi reda på en thairestaurang där maten var godare än servicen snabb. Sålunda försvann merparten av vår tillgodotid där, och vi kunde köra ombord på Peter Pan en kvart före utsatt tid.
När vi lastade ur bilen passade Lakrits på att skälla ut en sankt bernhardshund. Vi tog hissen upp till våning 8 och vår hundanpassade hytt. Nyfiket gick de runt och undersökte allt. Rolf tog en rundtur och kollade läget och fann att hundrastplatsen var nästan utanför hytten. Vid ett provbesök vid sandlådan med björkstam kunde Lakrits efter viss tvekan godkänna denna konstiga rastningsanordning medan Kasper vägrade.

Vatten serverades på vår hyttoa och uppskattades i alla fall mycket av båda hundarna. De fick även varsitt tuggben. Tanken var att de skulle hållas sysselsatta lite medan vi gick ner till bar och taxfree, men Lakrits glufsade snabbt i sig sitt och ville sedan ha Kaspers. Antagligen åt han sitt eget så fort för att inte Kasper skulle få en chans på det. Hoppas det inte gick så fort att han får men av det, bara. Jag fick supporta Kasper ett par gånger så han fick behålla sitt ben, men när han så småningom tröttnade var det fritt fram för Lakrits på det också.
Vi har haft varmt och soligt, runt 25 grader på eftermiddagen, en riktigt härlig dag då man gärna gör extra långa rastningar. Hoppas det fortsätter så!

Nu testas en benediktiner Weissbier i baren. Inte alls dum.
Ska ta en titt i taxfreebutiken också innan de stänger för kvällen. Imorgon blir det frukost tidigt innan båten angör Travemünde vid 07.30. Sedan tänkte vi att hundarna får rastning  och frukost på första bästa rastplats.
På det hela taget en bra start på vår ett år försenade Frankrikesemester!

Lite senare: Taxfreebutiken hade ett lysande utbud Aberfeldy! Denna produkt är i princip slut hemma, så jag fyllde på med den allra bästa whiskyn. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar