Senaste inläggen

tisdag 27 april 2010

Ny valpbild

Igår hade jag tänkt åka till klubben och köra rally, men det var ingen mer som nappade. Jag blev hemma istället. Lite tråkigt, men det är så pass mycket jobb med att bygga bana att det kan vara kul att dela på det lite. Nästa vecka är det styrelsemöte, så då lär det knappast bli. Skulle ju kunna komma dit innan mötet och köra, men att sen ha Kasper med på detta maratonmöte känns ju lite synd om honom. Jaja, vi kanske tar en torsdagsträning istället.

Har snott ännu en bild på de små valparna, 6 dagar på bilden. Små söta svarta korvar...

8 kommentarer:

  1. Arghh, har valpsjuka! Detta är ju som att hålla fram en påse smågodis och sedan smiska fingrarna... Pratade just med en av mina vänner - och det var ett bra tag sen, för jag hade missat important information - hon ska kika på ett flat-valp i kväll.
    Vet inte om jag klarar mer valpar omkring mig snart?!

    SvaraRadera
  2. Vet du att vår massös har en flat som heter Lakrits? En tik, fast hon uttalar det Laaa:krits (med hörbart t).
    På tal om flat, alltså. De är väl till lynnet ungefär som en dsg, fast större... :)
    Du behöver nog peppa husse att ska han få en egen firma behöver du få en egen ny valp... ;)

    SvaraRadera
  3. Mmm, vet att Massösen har en fin flat, har gosat med den i samband med diverse sessions.
    Känner mig som snokiga kompisen som analyserar andras beslut. Först var det en JRT på tal, nu har hon ändrat sig till Flat. Läste på lite via deras hemsa och... tja, natar att det är inte den enklaste av retrieversarna...

    Så klart att man kan uttala Lakrits på olika sätt... tänkte så klart att mitt sätt var det rätta..
    ;o)
    Hur säger du?
    Laaa:kris?
    Laaa:krits?
    Lakkrits?

    Det är kanske som med kex, käx & chäcks? Kaviar & kavjar, paprika & papprika, Domus & Dåmus?
    :op

    Peppa husse blir nog jävligt svårt (på ren svenska) & på min jobbfront finns ingen ljusning... Kanske får klappa Lakrits och Min-Flat om jag ber snällt?

    SvaraRadera
  4. Jag uttalar det ['lackriss] - såklart! :D

    Det är säkert lite småländskt...

    Du glömde som mö:gel och möggel... ;)

    Nja, flaten är välkänd som den flamsigaste retrievern, glad, hoppig, social... ungefär som en Kasper×3...

    Det är surt att din jobbfront är så låst, men du får visst komma och socialisera Lakrits vad det lider... Lillfjun kan ju göra en bra insats där oxå...

    SvaraRadera
  5. Söta små korvar, helt klart. ;)

    Ang. Manners Mindern - vi köpte vår här: http://www.mightypets.com/product.asp?3=2737#buy

    Funkade jättebra, synd att man åkte på tull förstås för annars hade det blivit ännu billigare, men inte mycket att göra åt det. ;)

    SvaraRadera
  6. Ah, hittade just fram till den, runt 100 dollar + frakt 50 USD. Jämför man med den som finns på Blocket för 166+150 i frakt så måste det ändå löna sig att ta den från USA, trots tull. Vad blev det i tull?

    SvaraRadera
  7. Nu var vi två som beställde prylar samtidigt, jag betalade ca. 800 för själva Manners Mindern (inkl. frakt) och sen 360 i tullkostnader, så knappt 1200 kr totalt blev det. Blir väl lite dyrare om man är själv om frakten, däremot blir ju tullen ingen skillnad för den baserar sig väl på varuvärdet.

    Ang. godisbitarna så använder jag just nu faktiskt Purina ProPlan laxfoder som är ovalt avlånga bitar. Inte helt optimalt, det har fastnat ett par gånger, förmodligen pga. just att bitarna är lite avlånga men i övrigt har det inte varit några problem, det kommer alltid godis (utom när det fastnar förstås...), sen har det kanske kommit två bitar nån gång istället för en men jag tror det kommer att funka bättre om jag använder ett foder med lite rundare kulor. :)

    Ska jag ställa in maskinen att själv spotta ut bitar - den s.k. Down stay-funktionen - så kommer jag i alla fall att använda ett rundare godis/foder, men när jag kör så här just nu så är det ingen jättekris om det fastnar, tar bara lite längre tid innan godiset är framme och hundarna verkar ha förvånansvärt stort tålamod. ;)

    SvaraRadera
  8. Aha. Att dela på frakten var nog bra. Tyvärr vet jag ingen häromkring som vill köpa vare sig godisutmatare eller elektriska hundstaket... :O
    Jag får priset 100+50 USD = 1082 SEK plus då 360 kr i tull = 1450 kr.
    Det är visserligen fortfarande lite billigare än 1600+150 på blocket, men marginalen krympte väsentligt pga frakten. Skit, där blev det lite väl dyrt...

    SvaraRadera