Senaste inläggen

söndag 6 januari 2008

Träningsstatus för Kasper



Det jag skulle behöva träna främst med Kasper är
1) gå fint i koppel - det går ibland bra, ibland skapligt (inne och på asfalt), ofta dåligt till katastrofalt dåligt (gräsmatta, stigar av olika slag, snö). Han drar och vill bara nosa, är helt ointresserad av människan. Helst vill han vara lös...
2) gå fint vid sidan utan koppel - inte nödvändigtvis gå fot, men hänga med nära utan att dra iväg på egen hand. Helst även under störning, men det blir nästa steg.
3) inkallning under störning - inkallning funkar oftast bra när vi är ute i skogen, på fält osv, förutsatt att det inte finns något som intresserar särskilt (andra hundar, vissa människor, hästar eller liknande). Vill få det till att den sitter 100 även i dessa lägen.

Kanske lyckas Enzo och vi få till något strukturerat träningspass, vore kanonbra.

Hemma har vi idag börjat träna att
a) hoppa ner i den nyinköpta cykelkorgen. Detta är ett steg i cykelinlärningen så vi ska kunna ta oss ut på turer när säsongen kommer igång. Gick kanon med köttbullelockning (filmsnutt kanske kommer på bloggen vad det lider), ska fortsätta träna detta så det sitter. Ska även gå omkring med honom i korgen, och sätta korgen på cykelstyret och leda när vädret tillåter.
b) stå - svårt att få till, men nu har han nästan börjat fatta att vi inte vill att han samtidigt ska hoppa en meter upp i luften.
c) backa - går ganska bra, om än lite krokigt, med köttbullelockning. Han har inte riktigt greppat kommandot än om man kör utan köttbulle.

Igår var vi bortbjudna. 3 helt nya personer och 4 personer han träffat tidigare. Först var han uppspelt till max. Som tur var kom vi först, så han hann rejsa runt och bekanta sig med huset lite innan alla andra kom. Efter ett tag var han dock kollugn och sov till och med en sväng i soffan. Det finns nog hopp...

3 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdagen Kasper!!

    SvaraRadera
  2. Hej på Er,
    Vad härligt det ser ut på filmen med så mycket snö.Här i Göteborg låg den en dag! Hippi hann dock skälla ut grannens snögubbe!
    Hurtta selen är 42 cm runt om och det står 00 i den lilla lappen som sitter i. Hippi är 41 cm runt om så det blir en ny här med. Ska göra ett försök att sälja hennes urvuxna grejer på blocket, de är ju knappt använda.

    SvaraRadera
  3. Var i hundaffären idag, men de hade bara storlek 2 inne, och den var för stor. Tror att stl 1 blir bra, den är då antagligen 60 cm. Kasper är 46 cm runt om nu, så Hippi ligger inte långt efter. Det är trist med alla grejer som blir urvuxna så fort. Har ett gammalt täcke som redan ligger på Blocket och en väska som borde upp där.

    SvaraRadera