Senaste inläggen

lördag 19 januari 2008

Kasper miljötränar

Idag åkte vi in till stan. Kasper uppförde sig väl inne i en fotobutik. Varken stativ eller objektiv nerrivna. Vi är tacksamma.
På gatorna var det mycket att nosa på, men han gick skapligt fint utan att dra särskilt mycket. När vi kom ut på Rålambshovsfältet och Smedsudden blev det en annan femma. Massor av intressanta hundar och dofter. Träffade en annan gårdshund med samma färger. Han var två och ett halvt år, inte högre än Kasper, men aningen grövre. Bägge var kopplade och det blev lite morrande från den äldre hundens sida. Kasper såg lite förvånad ut, han är inte van vid sånt.
Därefter åkte vi på besök. Efter att ha lugnat ned sig kopplad de första fem minutrarna gick det sen jättebra lös med både lägenhet, skor, barn och leksaker. Han till och med sov en stund ovanpå en tiger.
Särskilt kul var att barn och hund kunde leka sida vid sida. Betongbilen laddades med kaksmulor. Sen kördes betongblandaren runt runt och smulorna åkte ut på golvet. Kasper fick äta upp. Ett lysande samarbete mellan barn och hund! Tyvärr inga bilder på detta.

2 kommentarer:

  1. Hej Detta är något som vi måste bli bättre på.Vi är nästan bara ute i skog och mark med Hippi och när det är mycket folk runt så blir hon lite orolig och vet inte riktigt var hon ska ta vägen.Ser fram emot valpkursen där det kommer att vara 8-10 olika valpar med förare att lära sig hantera på en gång.Husse sa han skulle åka ner till köpcentret i Kållered och bara gå runt för att hon ska vänja sig! Hon behöver lära sig att alla älskar inte små Gårdisar!

    SvaraRadera
  2. Jo, sånt är nyttigt. Lär henne också att åka buss, spårvagn, tåg osv om hon inte redan testat det. Man kan ju ta en helgutflykt bara för åkandes skull, utan egentligt mål.

    SvaraRadera