Senaste inläggen

fredag 3 februari 2012

Mauritiusdagbok sön 8 jan

Det låg alltid en eller annan hund vid vår busshållplats. Skön skugga bland tallarna.
Sön 8 jan skulle vi till Grand Baie. Det visade sig att direktbussen just åkt, så vi tog bussen till Triolet och promenerade sen en hållplats längs gatan åt vänster, ett håll vi inte sett något av ännu. Där fick vi vänta rätt länge på en buss, och det var stekhett. 
Rolf roade sig under tiden med att fota en byst som 2001
högtidlighöll hundraårsjubiléet av Mahatma Gandhis ankomst till Mauritius.
När bussen mot St Antoine kom visade det sig att den körde stora kringelikrokar, bl.a. ut till norra delen av Pointe de Pimente och vidare till Pointe de Biches. Vi undrade hur långt ifrån vårt hotell vi egentligen befann oss, och vilken omväg vi åkt genom att ta vägen via Triolet. 
 Storgatan i Grand Baie.
Efter att ha passerat en jättelång tallstrand vid Pointe aux Canonniers ankom vi i alla fall till Grand Baie, klev av och satte oss för att svalka oss med en färskpressad juice. 


 Småbåtshamnen mitt i Grand Baie.

Strax satte sig en äldre dam bredvid oss. Det visade sig att hon var svenska, hade åkt ner hit i 15 års tid, 3 månader i taget, men denna gången skulle hon stanna i fem månader. 

 Kokosnötter en masse.
Ett underbart flamboyantträd. Inte för inte det heter överdådigt praktfullt.

Den svenska damen tipsade om en lunchrestaurang, La Bonne Marmite, som visade sig ligga i en slummig del av stan. 
 Hade vi inte fått tipset hade vi aldrig gissat att det låg en restaurang här i trakten.

Vi valde den trerätters meny hon talat sig varm för. Helt okej mat, men inget att skriva hem om till mamma direkt.

La Bonne Marmite, den goda grytan.

En hel fisk att bena ut till huvudrätt.

Efter lunchen följde vi ett annat av hennes råd, vi gick till den publika stranden La Cuvette som tydligen ligger granne med hotell Royal Palm där, enligt denna Brigitte, Mona Sahlin lär ska ha tagit sin timeoff.
 Picnic på stranden är populärt söndagsnöje.

Det var en fin sandstrand där man egentligen inte behövde badskor. Nu hade vi det med oss, så de fick bada med oss. En i taget badade, för att lämna grejerna oövervakade där kändes inte helt bra. Det var mycket folk och ett segaparty hade dragit igång på stranden.
Segaparty på stranden La Cuvette i Grand Baie.
Del 2 om sega:
The sega is extremely versatile. It can be played with full set of guitar, drums and trumpet or with no instruments at all. Anything that can make noise will do – an old jerry-can, two sticks, or a bottle and a coin, and that’s the way a sega party gets under way at the beach. 
Vi promenerade tillbaka till stan och hittade en bankomat där vi tog ut lite nya kontanter (bättre kurs än hemma), tog en fika och sen hade den urbota turen att hinna ifatt en buss som gick till Pointe de Pimente! Nu blev vi varse att det var ett ganska långt avstånd mellan norra delen av Pimente och där vi bor. Går säkert att gå den sträckan, men inget man gärna gör i denna hetta.

Middag på hotellet i vanlig ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar