Senaste inläggen

lördag 27 september 2008

Besvikelsen är stor

Huva, så Kasper har hostat och harklat sig i natt. Var uppe flera gånger och tittade till honom. Som tur var mötte han mig alltid med viftande svans, trots lätena ur strupen, och det gjorde att jag vågade gå och lägga mig igen. Det blev trots det en orolig natt med lite sömn.
I morse steg jag som planerat upp vid sex, men märkte direkt att Kasper fortfarande inte blivit av med det som antagligen irriterade i halsen. Jag tog tempen, men den låg bara på 38,2, så nån större risk att det skulle vara kennelhosta eller liknade verkade det inte vara.
Jag ringde MH-ansvarige som förstod mig när jag sade att jag inte ville ta dit Kasper i det skicket. Även om han klarade det skulle en plötslig hostattack säkert inte ge honom ett rättvisande provresultat. Och vore han sjuk var det ju dumt att ta dit honom alls. Hon sade att nästa MH redan är fulltecknat, men att det kommer att bli ett par tillfällen i februari-mars då nya beskrivare ska göra sina prov, och de proven kommer att vara officiella MH-tester. Hon har lovat sätta upp Kasper på ett av dem.
Jag sov vidare några timmar efter att ha konstaterat att veterinären öppnar klockan 10. Men vid det laget hade hans problem minskat avsevärt, så jag bestämde mig för att avvakta ytterligare. Ringde dock kenneln, mamma och en kompis och berättade att vi trots allt inte kommer ner. Själv börjar jag känna mig risig (husses fel) och risken att köra 50 mil med en hund som kanske börjar låta illa igen ville jag inte utsätta oss för. Den långa resan kunde ju bli väl jobbig för honom också.
Så trist är att behöva konstatera att vi inte dyker upp på kennelträffen imorgon. Jag som redan hade packat allt, och tänkt ta med ett par prylar till försäljning till och med. Hoppas iallafall att ni får kul i Växjö. Vi får ses en annan gång!
Kasper har slutat hosta och ligger nu och sover lugnt. Han har bara fått lättmat hittills idag i form av majsvälling och varmkorv, men allt verkar lovande.

7 kommentarer:

  1. Näääääääääääääää! Så tråkigt! Jag ville läsa om ett lyckat MH och träffa er i morgon. Förstår hur besviken du är! Så otroligt synd att Kasper skulle bli kraslig just denna helgen när det var så mycket roligt på gång!
    Kram till er båda!

    SvaraRadera
  2. Ja, maximal otur! Var just ute en kort sväng med honom. Något enstaka host kan komma, men annars är det matte som är mattare än hunden just nu.

    SvaraRadera
  3. Typiskt! Krya på dig Kasper!

    SvaraRadera
  4. hej kasper oh hvor det var synd, jeg har glædet mig til at høre hvordan MH testen gik, bardur skal jo prøve næste lørdag, så håber jeg ikke han blvier syg....
    god bedring til kasper
    hilsen fra jenni

    SvaraRadera
  5. Åh, lycka till för Bardur, hoppas det går bra! Vill gärna höra resultatet!

    SvaraRadera
  6. Hej på er! Vad synd! Även jag hade sett framemot att få träffa er på kennelträffen. Då får det väl bli nästa år, och då får ju också Olsen vara med. Krya på dig Kasper! Hälsningar Cornelia

    SvaraRadera
  7. Så tråkigt när det skulle till för en så händelserik helg. Hade sett fram emot att få höra hur lika Bond och Kasper är som jag tror!
    Ni får vara glada att det inte blev någon kennelhosta i alla fall.
    Kasper, du får pyssla om matte lite grann nu så hon blir rask och kry!
    Sköt om er!

    SvaraRadera