Senaste inläggen

onsdag 19 september 2007

Kasper är sjuk

I morse ville Kasper bara gå och lägga sig igen efter morgonkissningen. Ingen mat? Skumt. En stund senare kändes han varm, och jag tog tempen: 39,4 grader. Drog oss till minnes att han varit lite dämpad ända sedan i söndags eller så, och sovit ovanligt mycket.
Jag ringde veterinären och frågade om det kunde hänga ihop med vaccinationen i fredags. Tjejen i receptionen drog på det, men trodde inte det. Jag bokade en tid till vet.besök. vid lunch.
Sen fick jag honom att äta en halv portion majsvälling och han kändes snart lite svalare. Vätskebrist höjer uppenbarligen tempen en del.
Vi kom dit och då visade sig tempen ha sjunkit till 38,9 grader. Normalt på en hund anses vara 38-39 grader, så han var precis på gränsen. Veterinären lyssnade och klämde på magen, och även om magen var lite spänd lät allt bra. De tog ett blodprov som visade på ett normalt totalvärde på de vita blodkropparna, men ett av delvärdena var högt. Minns inte vad det hette, men det var det värdet som brukar gå i höjden vid en infektion. Veterinären trodde det kunde bero på att vaccinationerna i fredags sänkt hans immunförsvar.
De röda blodkropparna var låga, bara 32,7 % där 32 % är lägsta normalvärdet. Det oroade veterinären en del. Det kunde bero på infektionen, annars tyder det på inre blödning (mycket osannolikt) eller någon autoimmun sjukdom. Blir han inte piggare till fredag morgon ska vi kontakta henne igen.
Av misstag analyserade sköterskan för organ också, och alla sådana värden var bra. Denna analys slapp vi betala för.
Han vägde idag 3,5 kg, dvs ett hekto lägre än i fredags.
Ovanpå allt missar vi kvällens valpkurs, för han är verkligen inte i form för en massa spring och andra hundar.
Nu är det bara att hoppas att han är lite piggare imorgon, och att det bara är en infektion det handlar om.
Förresten, höll på att glömma dagens roliga: han har för första gången lite vacklande lyft på höger bakben när han kissar. Har sett det två gånger idag. Tror han att han håller på att bli vuxen?

2 kommentarer:

  1. Stackars plutten!!
    Men det var ju ganska klantigt av djursjukhuset att behöva fråga om allting flera gånger. Men det är bra att Kasper är bättre nu, och inte behöver besöka McVet igen... ;)

    SvaraRadera
  2. Kasper hälsar till Doc, hans favoritMacHund på teve.

    SvaraRadera