Sillhatarens sill
Ingredienser
1 burk inläggningssill
Lag
¼ dl ättikssprit
1,5 dl vatten
1 dl socker
2 lagerblad
5-10 korn kryddpeppar, vitpeppar, svartpeppar vardera
Koka ihop ovanstående och låt svalna.
Tillsätt följande:
½ knippa dill
1 fint skivad rödlök
Marinad
2 dl majonnäs
1 dl grädde
ca 1 dl kalles kaviar
½ tsk citronpeppar (ej nödvändigt)
1,5-2 tsk socker
15-20 droppar Worcestershiresås
1 stor knippa dill
2-3 rödlökar
2 purjolökar
Gör så här –2 dagar
Lägg in den avrunna sillen minst två dagar innan den ska ätas i den uppkokta och avsvalnade lagen enligt ovan.
Gör så här Dag 0
Blanda till marinaden enligt ovan.
Ta fram serveringsformen och strö hackad dill, purjoringar och hackad rödlök i botten. Dofta över svartpeppar. Lägg på klippta sillbitar.
Täck sillen med ett lager av rödlök, purjo och dill. Bred marinaden över detta. Garnera med rader av rödlök, purjo och dill.
Håller sig några dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar