Senaste inläggen

måndag 30 januari 2012

Mauritiusdagbok ons 4 jan


Pool och hav i morgonljus.
På onsdagsmorgonen väckte Rolf mig. Han hade varit ute och gått en sväng och sade att det var relativt svalt. Vi åt en god bufféfrukost och gick alltså sedan ut på utforskning, valde vägen åt vänster (inåt landet) när vi kom till korsningen. Där kantades vägen av små butiker ”de luxe”, som trots de förpliktigande namnen var ytterst mediokra. Vi gick en bra bit, till nästa korsning och lite åt vänster. När den vägen plötsligt kantades av enbart grönska vände vi åter. Vi köpte en stor vatten och en minipåse nötter för bara 25 rupier i en butik som var aningen större än de övriga (säger inget om storleken).
 Lyxartiklarna lyste med sin frånvaro.
Två killar följde plötsligt efter oss från hälsokliniken, men när vi saktade in och fotade tvingades de om oss. De vände sen tillbaka efter en liten stund, och jag tror att de gärna hade lagt beslag på vår storkamera om inte Rolf hållit ett stadigt grepp om den. Sen slapp vi i alla fall dem, skönt.
 Pooja shop är begripligt, men vad gör swastika här?
Vi passerade en övergiven skola –- är det månne sommarlov här? Det är ett gäng mörkhyade barn som badar vid vår strand hela dagarna, detta kan ju vara förklaringen.

Vi gick in på akvariet och tittade på vackra fiskar, eremitkräftor och ett par hajar. Vi orkade inte vänta en timme på att de skulle matas, utan återvände till hotellet och poolen.
 Kul med ett akvarium på gångavstånd.
Till lunch gick vi ut till restaurangen nära akvariet och åt en god fisksoppa. De hade inga särskilda lunchrätter, utan det mesta på menyn var alltför dyrt för en vanlig lunch. Där misstog vi oss som trodde att vi kunde komma billigare undan än på hotellrestaurangen till lunch. Vi får testa den andra restaurangen lite längre bort och se vad den har att erbjuda. Soppan var i alla fall mycket god med en smak av koriander som till och med Rolf accepterade.
Fint ställe att ta paus när man kör Trioletbuss. 
Vi passade på att fråga ut indiern på restaurangen om bussarna och lärde oss att både bussen till Port Louis och Grand Baie gick från samma hållplats, den till GB har nr 228. Man kan byta i Triolet och komma till Pamplemousses. Likaså köper man biljett på bussen. Låter ju jättebra.
 Hotellträdgården.
Efter lunch blev det poolbad igen, det är ungefär det man pallar när solen är som hetast på eftermiddagen. Sen satt jag en stund på hotellrummet och gjorde min första akvarell på ön. Den blev inget vidare, förutom stenarna, som jag är ganska nöjd med. Rolf har gått ut för att fota, hoppas han hittar nåt bra motiv för mig att försöka fästa på papper.

Buffémiddagen var ganska trist ikväll med, de små pittoreska efterrätterna är nog höjdpunkten. Kokoskakor med smak av Rolfs mamma till exempel.
Desserterna var alltid spännande och vackert upplagda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar