Senaste inläggen

tisdag 22 september 2009

Agilityträning med Enzo

Igår var vi iväg och skulle träna lite enklare agility med Enzo. Enzo behövde öva upp sig på slalomet inför kursstart på torsdag så vi bar med oss lite pinnar bort till en hästhoppningsbana. Kasper var alldeles för på och fick därför lugna ned sig uppbunden vid ett hästhinder. Det tog ett bra tag innan han slutade gnälla, så vi fick god tid på oss att träna Enzo.
Jag bidrog mest med hejarop, medan Enzos båda mattar lockade och sprang. Mot slutet började det gå riktigt skapligt. Får han fundera på det där några dagar så lossnar det nog riktigt ordentligt. Vi passade på och utnyttjade några färdiguppställda låga hästhinder och fick på så sätt till en liten minibana.
När Kasper lugnat sig fick han komma till banan, han med. Började med att köra ett par varv med koppel: först ett varv med koppel i hand, sen ett par varv med släpande koppel. Det är ju lite mekigt att springa så utan att trampa på det, men han är lite lugnare då.
Enzos lillmatte fick också testa att köra med den busiga racerhunden, och det gick riktigt bra. Hon är dock så kort att K återfick lite valpbeteende och gärna hoppade mot godishanden. Hade nästan glömt hur han brukade vara, blev lite dejà vu-upplevelse där.
Sen fick hundarna leka lite ihop lösa varvat med att någon av oss körde ett varv agility igen. Då hade han fått springa av sig det värsta och sprang lös med bra fokus runt banan.
Jag passade på att köra lite enkel apportering med leksak också, vilket gick riktigt bra när jag inte kastade grejen rakt in i den nedåtgående solen. Det misstaget ledde till ett frispelsvarv med efterföljande återkallning och sök. Till slut ramlade poletten ned att matte ville ha tillbaka den där grejen hon kastat bort.
Det passerade ett par hästar, men ingen hade som tur var för oss siktet inställt på att hoppa de där hindren just den kvällen.

2 kommentarer:

  1. Tack för sällskapet, det kändes bra att få träna lite grann! Kul att jag/vi har fått en (halv) nyckel till lösningen! Camilla tyckte att det var bra studs i Kasper och att hans pussar var rätt najs! :o) Ses

    SvaraRadera
  2. De är ju rätt olika i stilen, Kasper och Enzo, så det är väl lite bra erfarenhet för C att hantera nån annan än lätthanterliga E. :D

    SvaraRadera