Senaste inläggen

lördag 1 november 2008

Inkallning med lekstörning

Det syns inte riktigt i början av filmen, men jag börjar lattja lite med taggiga repbollen, och det är därför Kasper inte kan hålla sig utan börjar kuta iväg. Jag får dock stopp på honom, och sen klarar han lekstörningen fint. På Hit springer han snabbt in och får leka och kampa med bollen som belöning.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Mitt förslag är att börja jobba med apportbocken, sätt den i munnen, ta ut den, 2 sekunder.. 10 sekunder osv... Låt honom aldrig tugga eller spotta, då går det för fort fram! Jag skulle vänta med apporteringen tills bocken sitter i munnen på honom.
    När du tränar linförighet, byt godiset mot en boll som belöning, han är ju så pass bra så det känns som godisen nästan blir "stress" för honom, han är ju kanonfin! När är Ni redo för apellen??? Hm, just det, efter MH´t.

    SvaraRadera
  2. Har tränat lite på apportbocken så som du säger, men har inte förlängt tiden så mycket.det ska jag genast ta itu med, kan ju tränas i köket. Tugga har jag aldrig låtit honom göra, däremot tappar han dem som sagt när han ska springa in med dem. Andra grejer klarar han ju, så det är väl det att de är lite tyngre och att han är mindre van vid dem. Ska absolut ta itu med det, tack för tipset!
    Angående linförighet, så är det där ingen riktig fot, utan mer "vardagsfot". Och utan störning - med störning (dofter, anann hund osv) är han inte alls lika fin än. Så vi har en bra bit kvar... Jag kan testa boll, men har en känsla av att en boll kan stressa upp med. Det måste man ju ge mer sällan också, eftersom det tar lite mer tid och blir ett större avbrott. En godis kan man slinka ner rätt ofta, så snart han går fint och jag klickar för det. Men kanske som avslutning, eller när han verkligen fått anstränga sig en längre stund... ska ha det i åtanke. Fler synpunkter?

    SvaraRadera