Senaste inläggen

söndag 14 oktober 2007

Geocachehunden Kasper

Kasper har börjat geocacha. (www.geocaching.com) Det är tredje gången han är med nu, och han tycker matte är en fin spårhund som plötsligt hittar en intressant låda mitt ute i skogen. Vi stiger i hans aktning, känns det som.
Har övat mycket i helgen på att han ska hålla upp huvudet när han går i koppel, inte bara sniffa som en tok hela tiden. Igår fick han hela lunchen på nos-upp-träning och idag hela frukosten. Inte finns det mycket svamp i skogen, men idag hittade jag en fin karljohan. Får bli förrätt ikväll. Vi gick på fina mossbelupna hällar och det var synd att vi inte hade med kameran, för det hade kunnat bli riktigt fina Kasperbilder med honom lös på hällarna. Han har blivit riktigt bra på att hoppa runt i stenig terräng, klättra upp på stenar (där ligger det konstigt nog väldigt ofta godis) och annat kul.
Vi mötte flera hundar och kom i närheten av en häst som blev ledd, och alla dessa intressanta saker klarade han fint att bara titta på utan att börja slita som en tokig. Igår var det dessutom joggare, idag en moped. Känns riktigt bra. Han skulle nog inte klara det lös än, men vi har kommit en bit på väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar