Senaste inläggen

söndag 15 juli 2012

Markeringar på slyigt kalhygge

Annika och jag gjorde äntligen ett försök att ta in den/de där saknade tennisbollen/-arna, men det var som förgjort. Antingen har de sjunkit ner i nån vattenhåla (rätt sankt där på sina ställen) eller så har nån förbipasserande hund plockat upp dem redan.
Istället ägnade vi oss i regnet åt att kasta kluriga markeringar.

Vegetationen gör det svårt för hundarna att se både kastare och nerslag, och det blev stundom mycket spring för att få in apporterna. Dagens bästa övning var för min del när Lakrits och jag stod på en kulle och han skulle ta in en markering på andra sidan en vägg av vegetation med täta björksnår.
Första gången sprang han rakt ut fram till väggen, girade skarpt vänster och försökte runda hindret. Nånstans därborta kom han av sig i riktningshållningen och hamnade helt fel, så jag kallade in honom igen. Nästa gång gjorde han likadant, men lyckades nu hålla ordning på riktningen så han fick in apporten genom rundning. Men jag ville få honom igenom, inte runt. Så jag bad om ytterligare ett kast till samma ställe, och sen skickade jag på en dirigering istället. Lade till ett extra Ut när han kom fram till väggen, och sen ett Sök när jag trodde (helt osynligt för mig) att han var i rätt område. Nu kom den in på direkten, raka, fina vägen! Så glad att det där extra kastet blev så lyckat.

Sen några nyttiga dubbelmarkeringar nästan i linje, kastade in i ormbunkssnår. Första omgången tog Lakrits in den bortre, först kastade, först, men andra omgången valde han rätt och tog den främre först.

Egentligen hade vi tänkt ta oss ner till sjön också, men avstod pga regnet. Det kan vara halt på klipporna vid Nygård, lika bra att skippa det och köra vatten en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar