Senaste inläggen

lördag 28 januari 2012

Rekommendera Mauritius?



Nå, kan jag rekommendera Mauritius? Ja, orkar man med den långa flygresan så är det en trevlig ö. På plussidan resmässigt är att man bara behöver ställa om klockan tre timmar, att jämföra med USA eller Thailand. Det är enkelt att göra sig förstådd i och med att alla man möter som turist talar engelska och franska. Gästvänligheten och artigheten är stor, ibland näst intill lismande.
Karta över Mauritius.
Det är varmt och klart vatten, trevlig snorkling. Vissa ställen erbjuder även dykning och surfning, om man gillar sånt, liksom djuphavsfiske. Jag begränsade mig till att smaka på rökt marlin.
Sallad på rökt marlin. Gott, men inte riktigt mättande.
Maten hör väl annars till den lite tråkiga erfarenheten. Inte så att den var dålig och vi blev inte magsjuka alls, men vi bodde på halvpension (som tillsammans med all-inclusive är det vanligaste) och då blir det ju att man äter alla middagar på samma restaurang. Lite same, same, alltså, även om de oftast hade buffet med ett antal rätter att välja på. De var tyvärr lite mesiga med att använda alla de fina grönsaker, frukter och kryddor som odlas på ön.
Rosépeppar.
Vi åt oftast lunch på andra ställen, och några gånger hade vi turen att råka på riktigt spännande och välsmakande måltider. Det blir ju dock alltid en gissning vilken restaurang man ska gå in på. Och det kryllar inte alltid av dem, hotellen är i princip stängda för dem som inte bor där, utan man får försöka hitta andra matställen ute i de orter man passerar.
Det gäller att hålla sig på rätt sida av vägen.
Den grönvita byggnaden i bakgrunden är en moské.
Vänstertrafiken kan vara ett hinder för en svensk, men de har goda busskommunikationer och trafiken var inte svårare än att man kan våga sig på att hyra bil när man vant sig vid vänstertrafiken ett par dagar.
Att ta sig runt på ön är ett måste om man vill få ut lite mer än bara sol och bad. Det finns massor av pärlor om man vågar sig utanför hotellets slutna portar. Totalt sett kan jag absolut rekommendera ett besök på Mauritius. Inga farliga djur heller, typ ormar eller skorpioner och sånt, eftersom ön ligger så långt ut i havet.
Släcker törsten med en kokosnöt på utflykt bland bergen.
För dig som är intresserad av att resa dit någon gång tänkte jag publicera min resedagbok med bilder här framöver. Förhoppningsvis får du där lite tips till sevärdheter förutom de båtutflykter som erbjuds på hotellet.

Hotellstranden.


2 kommentarer:

  1. Vad trevligt att läsa om dina erfarenheter! Just nu på Grand baie och njuter av allt och maten också

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att höra av någon som är där! Jag gillade ön och skulle gärna kunna återvända någon gång. Vilken del av ön bor du på?

    SvaraRadera