Senaste inläggen

söndag 26 augusti 2007

Kasper tar sig ett dopp

Kasper gillar att komma ut i naturen. Igår var vi i skogen och jag bjöd honom ett blåbär. Helt ointressant. Däremot hästskiten på grusvägen - mums!





Idag var det fint väder och Saras sista sommarlovsdag, så vi tog en tur till Skavlöten vid Rönningensjön i Täby. Vattnet var inte alls läskigt, men alla flytande tallkottar måste ju räddas! Rätt var det var kom han så djupt ut att han doppade hela sig utom huvudet. Ynklig och frusen fick han torkas av Sara. Sen sov han ett tag i den röda väskan medan vi fikade, läste bok och njöt av den fina dagen.


















torsdag 23 augusti 2007

Ingen rädder för vargen här

Ingen rädder för vargen här...
Trots att Kasper bara bott här ett par dagar leker han redan hur modigt som helst med grannhunden Simba.





Men ibland måste man ju vila också. Kasper blir trött fort.
Han är ganska rumsren, hittills har vi statistik med bara 2 kissningar och 2 bajsningar inomhus. Alla tillfällena är våra missar, som inte varit uppmärksamma nog på hans signaler.

Visst är han ett charmtroll där han gnager på sin morot?


Idag har han träffat en tvåårig pojke och det gick visst riktigt bra. De lekte fint med varandra, inte för vildsint.



måndag 20 augusti 2007

Kaspers första dag hemma

Kasper orkar vara vaken kanske en timme i sträck. När han börjar bli för bitig och jobbig sätter vi honom i sängen inanför kompostgaller, och han kommer till ro.
Har klickat in honom och med hjälp av pyttesmå hemgjorda köttbullar (ugnstorkad köttfärs) får jag honom nu enkelt att komma när jag ropar på honom. Har börjat träna kontakt. När han är still och tittar på mig klickar jag och ger en pyttebit.
Vi badade Kasper för första gången. Först var det ok att stå med tassarna i ett par cm vatten i badkaret, men när han fick vatten på kroppen blev det lite läskigt. Ynklig stod han vid kanten medan jag snabbt schamponerade och Sara höll i. Att torkas med en sån där absorberande handduk efteråt var superskönt.
På eftermiddagen fick han träffa grannhunden Simba för första gången. Simba är ungefär så stor som Kasper kommer att bli, en blandning mellan västgötaspets och pudel. Kasper var lite orolig först och fick sitta på gräset i min famn. När han själv kände för det fick han hoppa ner och nosa lite närmare. Simba var kopplad först, men när de verkade acceptera varandra utan problem kopplade hans matte loss honom och de fick leka en stund på gräsmattan. Kasper blev modigare och var snart inte alls rädd att ta för sig. Tror att de kommer att bli bra lekkamrater som kommer att ha kul med varandra framöver.
Igår kväll var Kasper en gosis framför teven, låg och sov i min famn närmare två timmar. Sen ville jag väcka honom och ge mat och kvällskiss, och då var han otroligt sprallig och lekfull. Det var svårt att få honom att varva ned för att kissa ute, han ville bara bita i byxben och leka. Till sist hämtade jag halsbad och koppel, och efter att ha kämpat i det en stund (inte direkt koppelvan än) lugnande han ner sig när han insåg att han inte kom loss. Kissade vid elvatiden, kanske.
Sen sov han lugnt. Jag låg åter på den tillfälliga sängen i köket, och vaknade själv för att jag behövde kissa vid halv fyra. När jag kom tillbaka hade Kasper vaknat och jag tog ut honom. Han bajsade, men den här gången hade jag påse med mig och slapp leta i ficklampans sken. Långt nattlinne är väldigt roligt att bita i för en liten valp. Han hade lite svårt att komma till ro efteråt och gnällde säkert en kvart innan han kopplade av och somnade igen.
Efter nattpausen sov vi båda till klockan sju. Kissning, frukost (han äter kanske hälften av vad uppfödaren rekommenderat, men får ju dessutom lite tillskott när vi tränar) och sen lekte vi lite med ett stort mjukisdjur inne, gamla Karl Oskar Sunesson, som jag fick på skoj av några kompisar för trettio år sen. Om det mjukisdjuret hade levat, hade han varit död nu, så som Kasper tagit hand om honom. Kasper hade stor energi kvar, så jag tog ut honom för lite klickerträning med en köttbulle i minst tio bitar. Han är väldigt uppmärksam när han ser klickern i handen och kommer direkt när jag ropar. Om jag byter och försöker vänta ut honom tills han tar kontakt blir han fundersam en stund, hoppar mot handen och fattar inte vad som sker. Men när han lugnat ner sig och tittar upp, får klicket och belöningen så fattar han igen. Känns jättekul att det går så bra alla redan.
Vaggsång när han ska komma till ro fungerar lysande. Sjunger ju hellre än bra, men Vyssan lull fungerar lika bra på Kasper som det gjorde på Sara när hon var liten. Det är nog den lugna rösten som gör att han kan koppla av. Det tänker jag definitivt fortsätta med så länge det funkar.
Nu dags att jobba en stund tills han vaknar.

söndag 19 augusti 2007

Kasper reser hem





Den 18 augusti, exakt samma dag som när vi flyttade in i huset i Vallentuna för fyra år sen, reste Kasper hem från Växjö till Vallentuna. Det var en lång resa, men den gick riktigt bra.

Vi rastade på de ställen vi planerat plus ett extraställe. Han kissade som på befallning, och fick långlunchlek i en kompis trädgård i Jönköpingstrakten.

















Inatt har jag sovit bredvid honom i köket. Förutom att vi gick på bajsjakt vid halv 12 med ficklampa (trodde inte han skulle bajsa då, så hade inte med nån påse) och han nosade rätt på bajset åt mig (duktig Kasper! :D) så var vi ute en snabbis vid tre-tiden och sen vid sex. Inte så illa, men jag var trött ändå i morse av allt.


Idag har jag börjat klicka in honom och han visar tydliga köttbullstalanger ;). Annars är han väldigt kampig, men jag ser det mest som ett trötthetstecken. När han blir för jobbig har jag lagt honom bakom galler och då har han snart somnat.


Har nu köpt en badkarsmatta så han kan få bli lite ren. Uppfödaren tyckte vi skulle tvätta honom igår, men jag tyckte det var överkurs efter den långa resan. Annars äter och bajsar han, vilket jag tolkar som att han kommit lite till ro här.

torsdag 16 augusti 2007

Nedräkning inför hämtning

Nu är det bara två dagar kvar. I morgon åker vi ned till Småland och övernattar hos släkten. Lördag morgon hämtar vi Kasper hos uppfödaren. Oj, vad spännande det blir.

Valparna veterinärbesiktigades igår och alla befanns må prima. Kasper var den som tjöt mest vid chipningen, men nu har han ID och allt.

Enligt uppfödaren är Kasper den som vill kampa, medan två av de andra herrarna redan lyckas klättra över kompostgallren. Och jag som just bunkrat upp mig på sådana i tron att då får man lite lugn och ro. Hoppas han inte lär sig av dem...

Okej, dags för en packlista till hemfärden:
  • 9000 kr (har redan betalat 1000 kr i handpenning)

  • halsband och koppel

  • bajspåsar

  • vatten + skål

  • tidningar + handdukar

  • lite hundmat + majsvälling

  • kanske väskan ifall han gillar att ligga i den, man kan alltid testa

  • kameran

Någon som kommer på något mer? Skriv gärna ett inlägg.


Uppfödaren skickade denna bild men försäkrar att Kasper inte har grävt hela hålet själv.

torsdag 9 augusti 2007

Kasper är registrerad




Nu finns Kasper i Svenska Kennelklubbens databas.

Senaste nytt från uppfödaren: de har börjat klättra i trapporna. För bara några veckor sedan, när vi var nere och tittade på dem, kunde de nätt och jämnt gå en meter eller två, innan de blev trötta och lade sig ned igen. Snacka att det går snabbt!

Systern Biancas lilla ägare, uppfödarens treåriga dotter, hittade till sin förtjusning samma fleecetyg som Kasper har i sin filt hos uppfödaren. Så nu har Bianca och Kasper likadana filtar.

onsdag 8 augusti 2007

Några inköp samt nya bilder på Kasper


Efter att ha varit i Paris ett par veckor börjar det närma sig hämtning av valp. Bara en och en halv vecka kvar...

Jag har handlat några saker, fast det känns lite svårt innan man har valpen på plats. Men ett litet mjukt halsband, en något större sele och matchande koppel hittade vi i Paris, liksom någon leksak. Där hittade vi också en urfin plåtlåda att ha något kilo hundmat i, den gör sig redan fint i köket.




Nu har vi också köpt lite material till ett par hundbäddar. Var först och hämtade två banankartonger på Konsum, sen botaniserade vi kuddar och fleeceplädar på Rusta. Därpå hittade vi plastfrotté, sån man har till barnsängar, på Coop Forum. Detta har nu dottern gjort ett par fina, lättskötta, bäddar av.


Sedan tidigare finns en matskål jag fått av min mamma, ska se om jag kan hitta en finare och en vattenskål. Vi har redan tidigare köpt en vattenskål för resor, en väska, ett par förpackningar bajspåsar, en handduk att torka av tassar och hund med.

Vad saknas nu? En borste/gummikarda. Mer?

Nu har valparna fått komma ut hos uppfödaren, de verkar tycka det är mycket spännande. Han är cirka 6 veckor på bilderna.


Visst har Kasper blivit söt? Inte ens sambon tycker han ser ut som en mördarsnigel i ansiktet längre, något han retades med tidigare.